Kuharica /

Umak od gljiva iz konzerve - recept i priprema

Volite okus gljiva i želite ga iskoristit za svoj sljedeći recept? Zašto ne biste pripremili umak od gljiva iz konzerve? Donosimo ukusan recept za umak od gljiva iz konzerve.

VOYO logo
VOYO logo

Umaci od gljiva su ukusni i svestrani dodatak raznim jelima, bilo da su to tjestenine, riža, meso ili povrće. Umak od gljiva možete napraviti i od konzerviranih gljiva, a priprema je jednostavna. Sastojci za umak od gljiva iz konzerve su:

400 g gljiva iz konzerve

2 žlice maslaca

1 žlica brašna

1 luk, sitno nasjeckan

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

1 šalica pilećeg temeljca ili vode

1/4 šalice vrhnja za kuhanje

Sol i papar po ukusu

Kada pripremate umak od gljiva iz konzerve najprije u velikoj tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, i pirjajte oko 2-3 minute dok luk ne postane staklast. Dodajte gljive iz konzerve i pržite 5-7 minuta dok ne poprime smeđu boju. Dodajte brašno i miješajte dok se ne sjedini s maslacem i povrćem. Kuhajte oko 1-2 minute dok brašno ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte pileći temeljac ili vodu, i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Kuhajte na srednje jakoj vatri 5-7 minuta dok se umak ne zgusne. Umak stavite u blender i miksajte dok ne postane glatko. Vratite umak od gljiva iz konzerve u tavu, dodajte vrhnje za kuhanje, i miješajte dok se sve ne sjedini. Kuhajte još nekoliko minuta. Umak od gljiva iz konzerve već je gotov. Posolite i popaprite umak po ukusu i poslužite. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali