Glavno jelo /

Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način

Tjestenina s vrhnjem i dodatkom pancete izvrsno je glavno jelo. Donosimo vam recept za pripremu jela tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način.

VOYO logo
VOYO logo

Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način jelo je koje je vrlo zasitno, poslužite ga kao glavno jelo. Umak od vrhnja i pancete i to na mediteranski način odličan je izbor za umak za tjesteninu.

Ovo jelo priprema se jednostavno, a gotovo je za samo pola sata.

Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način sastojci:

40 dkg tjestenine

4 dcl vrhnja za kuhanje

4 dkg pancete

6 dkg maslaca

2 dkg umaka pesto geneovese

češanj češnjaka

muškatni oraščić

mediteranska mješavina začina

sol

papar

Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.

Pržite kratko na tavi pancetu narezanu na trakice. Dodajte vrhnje za kuhanje i malo maslaca. Pržite dok se maslac ne rastopi uz miješanje.

Umiješajte parmezan i kada se sir otopi promiješajte sve zajedno i dodajte protisnuti češanj češnjaka.

Dobiveni umak prelijte preko tjestneine i ukrasite peršinom. Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način je gotova i možete ju poslužiti kao glavno jelo.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali