Mirjana Špoljar /

Šarlota s jagodama kakvu još nikad niste probali

Mirjana Špoljar, trostruka prvakinja u slastičarstvu, donosi još jedan slastan recept, a ovaj put to su ukusne šarlote s jagodama

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tržnice su prepune mirisnih, slasnih, domaćih jagoda. Njihovo će vrijeme kratko trajati i zato ih iskoristite! Sigurni smo da imate punu bilježnicu sjajnih recepata za deserte od jagoda, ali Mirjana Špoljar servirala je jedan poseban. 

Sastojci:

Biskvit

3 jaja

8 dag šećera

1 vanilin šećera

9 dag glatkog brašna

0,5 dl mlijeko

0,5 dl ulja

25 dag piškota

Krema

2 pudinga od vanilije

8 dl mlijeka

12 dag šećera

1 vanilin šećer

30 dag  margarina s maslacem

50 dag svježih jagoda

10 dag pistacija

Priprema

1. Biskvit:

Jaja pjenasto izmiješamo sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo mlijeko te prosijano brašno te ulje. Pečemo 5 min na 170ᵒ C. Na dno kalupa stavimo biskvit. Stranice kalupa obložimo piškotama te u sredinu stavljamo kremu.

2. Krema:

Skuhamo puding, ostavimo ga da se ohladi te dodamo Zvijezda margarin s maslacem. Pjenasto izmiješamo kremu i dodamo na kockice rezane jagode. Kolač dekoriramo svježim jagodama i pistacijom.

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx