Jela s ribom /

Recept kako pripremiti šarana za ručak

Šaran je vrlo ukusna i zasitna riba koju treba pripremiti na pravilan način. Pratite recept i saznajte kako pripremiti šarana za ručak.

VOYO logo
VOYO logo

Kako bi šaran bio sočan i mekan važan je dobar recept. Prvi korak u pripremi šarana je marinada s limunovim sokom, soli i paprom. Nakon toga slijedi druga marinada od češnjaka, luka i začina. Koja je tajna u pravilnoj pripremi šarana otkriva recept.

Sastojci za pripremu šarana:

1 kg šarana

sok od limuna

2 češnja češnjaka

1 luk

2 šparoge

5 grančica svježeg peršina

sol

papar

ulje

Kako pripremiti šarana:

Šarana očistite i zarežite dijagonalno. Ravnomjerno po šaranu utrljajte sok od limuna. Marinirajte ga sa soli i paprom. Ostavite šarana u marinadi 30 minuta.

Na tavi na ulju dinstajte luk i češnjak, dodajte šparoge, lovorov list i svježi peršin. Dinstajte nekoliko minuta. Prelijte dobiveni umak preko šarana i stavite ribu u foliju i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa. Pecite šarana oko 30 minuta. Zatim uklonite foliju i pecite još 10 minuta.

Šaran je gotov i spreman odmah za posluživanje uz prilog prema želji. Ovo samo jedan od načina kako pripremiti šarana. Recept je vrlo jednostavan, a začine za marinadu i umak možete prilagoditi svom ukusu.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali