
Recept kako pripremiti šarana za ručak

Kako bi šaran bio sočan i mekan važan je dobar recept. Prvi korak u pripremi šarana je marinada s limunovim sokom, soli i paprom. Nakon toga slijedi druga marinada od češnjaka, luka i začina. Koja je tajna u pravilnoj pripremi šarana otkriva recept.
Sastojci za pripremu šarana:
1 kg šarana
sok od limuna
2 češnja češnjaka
1 luk
2 šparoge
5 grančica svježeg peršina
sol
papar
ulje
Kako pripremiti šarana:
Šarana očistite i zarežite dijagonalno. Ravnomjerno po šaranu utrljajte sok od limuna. Marinirajte ga sa soli i paprom. Ostavite šarana u marinadi 30 minuta.
Na tavi na ulju dinstajte luk i češnjak, dodajte šparoge, lovorov list i svježi peršin. Dinstajte nekoliko minuta. Prelijte dobiveni umak preko šarana i stavite ribu u foliju i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa. Pecite šarana oko 30 minuta. Zatim uklonite foliju i pecite još 10 minuta.
Šaran je gotov i spreman odmah za posluživanje uz prilog prema želji. Ovo samo jedan od načina kako pripremiti šarana. Recept je vrlo jednostavan, a začine za marinadu i umak možete prilagoditi svom ukusu.













