
Praktični savjeti kako se pravilno frigaju srdele

Srdele se mogu pripremiti na različite načine, a jedan od češćih načina je friganje. Za pripremu friganih srdela potrebno je samo 20 minuta i imate gotovo glavno jelo. Prije friganja možete očistiti srdele i tek tada krenuti s pripremom.
Sastojci za pripremu friganih srdela:
12 svježih fileta srdele
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice soka od limuna
1/2 žličice soli
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1/2 crvene paprike, sitno sjeckane
1/2 žlice svježeg peršina, grubo nasjeckanog
Počnite tako što ćete uzeti 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu limunova soka i pomiješati ih. Zatim ovom smjesom premažite svaki file srdele i pospite ih soli.
Zatim stavite veliki lonac na umjerenu vatru i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja u tavu. Kad je vruće, dodajte češnjak i čili te pržite 2 minute.
Filete srdele s kožom prema dolje stavite u posudu i ostavite da se kuha oko 3 minute, dok svježa ne pobijeli i postane manje prozirna.





![[KVIZ] Koliko znaš o najpoznatijim svjetskim bajkama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/07/23/1328307/H-ba4d1fd6-5079-4ffa-8d01-c20f9866a80c-550.webp?1753272319)












