Recept i priprema /

Piletina u woku sa soja umakom brzi ručak za svaki dan

Ovaj recept za piletinu u woku sa soja umakom je bolji od hrane za van! Piletina u woku sa soja umakom od češnjaka i đumbira s medom savršena je ravnoteža slatkog i slanog.

VOYO logo
VOYO logo

Pogledajte kako se priprema piletina u woku sa soja umakom. Slijedi naš najbolji recept za piletinu u woku sa soja umakom.

Sastojci za pripremu jela piletina u woku sa soja umakom:

450 g pilećih bataka, narezanih na komade veličine zalogaja

pola tikvice, narezane na ploške ili kockice

2 žlice ulja

1 žlica neslanog maslaca

1 šalica brokule, narezane na cvjetiće

1 mala mrkva, na kockice

250 g gljiva, narezanih

pola crvene paprike, na kockice

4 češnja češnjaka, mljevena

1 žličica svježeg đumbira, mljevenog

pola luka, na kockice

pola šalice indijskih oraščića

pola šalice soja umaka

Kako se priprema piletina u woku sa soja umakom?

Pileće batake očistite od viška masnoće i narežite na komade veličine zalogaja. Povrće narežite na komade jednake veličine.

U woku, na srednjoj/jakoj vatri, zagrijte 1 žlicu ulja. Kad se ulje zagrije, dodajte piletinu u jednom sloju. Kuhajte piletinu u woku dok ne porumeni, miješajući po potrebi. Kad je pečeno, izvadite piletinu iz woka i ostavite sa strane.

Dodajte preostalo ulje i maslac u tavu s brokulom, tikvicama, gljivama, crvenom paprikom, lukom i mrkvom. Kuhajte dok povrće ne postane hrskavo, često miješajući. Vratite piletinu u wok. Dodajte češnjak i đumbir i kuhajte 1 minutu, često miješajući.

Dodajte indijske oraščiće pa prelijte soja umak u wok i pustite da zavrije. Smanjite vatru i pustite da se kuha dok se umak ne zgusne i dobro sjedini s preostalim sastojcima. Piletinu u woku sa soja umakom prije posluživanja po želji ukrasite zelenim lukom i sjemenkama sezama.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali