
Kako se priprema ukusna piletina iz friteze?

Hrskava, sočna i savršeno začinjena piletina iz friteze oduševit će sve koji ju kušaju.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusna i sočna piletina iz friteze su:
200 grama brašna
1 žlica suhe majčine dušice
1 žlica paprike
2 žličice soli
2 žličice češnjaka u prahu
1 žličica papra
1 veliko jaje
40 ml mlijeka
2 žlice soka od limuna
400 grama pilećih prsa
Ulje za prženje
U plitkoj zdjeli pomiješajte prvih 6 sastojaka. U posebnoj plitkoj posudi umutite jaja, mlijeko i limunov sok dok se ne sjedine. Umočite piletinu u mješavinu brašna da obložite sve strane te otresite višak brašna. Umočite piletinu u smjesu od jaja, pa opet u smjesu od brašna. U fritezi zagrijte ulje na 185°C. Pržite piletinu, nekoliko komada u isto vrijeme, dok koža piletine ne postane zlatnosmeđa i ne pusti sok, 6-10 minuta sa svake strane. Ocijediti piletinu iz friteze na papirnatim ubrusima te ponovite s ostatkom piletine i poslužite. Dobar tek!













