brže ne može /

Kisela, pileća juhica za hladne zimske dane - u tren oka ili dok si rekao apćiha!

Nasjeckajte, prodinstajte, ulijte vode i pustite da piletina učini svoje. Kad se iz stana krene širiti fini miris domaće hrane, susjedi će kucati na vrata, a vi ćete servirati tanjur više. Uz to je i zdrava, a vrijeme je gripe...

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci

polovica pileća prsa

2 mrkve

komadić celera

manji korijen peršina

lišće peršina

lovorv list

glavica luka

dva režnja češnjaka

jaje

žlica kiselog vrhnja

sol, papar u zrnu

Postupak

Bilo bi idealno kada biste koristili domaće pile ili barem neotkoštena pileća prsa jer će juha imati bogatiji okus.

Celer narežite na kockice, a korijen peršina i mrkvu na kolutiće. Češnjak zdrobite nožem. Piletinu odvojite od kosti i također narežite na kockice.

Povrće stavite pirjati na malo masti ili ulja te dodajte prstohvat soli. Nakon pet minuta ubacite i meso pa pirjajte dok ne posvijetli sa svih strana.

Ulijte decilitar bijelog vina i pustite da ishlapi.

Dok čekate da se to dogodi, nabodite luk na vilicu i malo ga zapecite na ploči ili plinu te dodajte u juhu zajedno s kosti koja vam je ostala nakon što ste s nje skinuli meso.

Ubacite nekoliko zrna papra i list lovora. 

Pustite da se polupoklopljeno kuha jedno pola sata do 40 minuta. Umutite jaje i kiselo vrhnje pa dvije tri minute prije kraja ulijte u juhu i žustro miješajte pa maknite s vatre, dodjate sitno narezani list peršina i postavite stol.

Drugu polovicu pilećih prsa možete iskoristiti u woku. Recept stiže uskoro!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali