
Kako se priprema jednostavna riblja juha?

Jednostavna riblja juha je ukusan obrok koji se lako priprema kod kuće, a sadrži mnoge hranjive sastojke poput proteina, vitamina i minerala. Ova juha je idealna za hladnije dane kada tražite topao i ukusan obrok koji će vas ugrijati.
Za pripremu jednostavne riblje juhe potrebno je:
500 g ribe (losos, pastrva ili neka druga riba)
1 luk
2 mrkve
2 stabljike celera
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1/2 žličice sušenog timijana
1 limun, narezan na kriške
2 litre vode
Kada pripremate riblju juhu najprije ogulite i narežite luk, mrkvu i celer na male komadiće. Nasjeckajte češnjak. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk, mrkvu i celer. Dinstajte na laganoj vatri oko 10 minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte češnjak, sol, papar i sušeni timijan. Dinstajte još jednu minutu.
Dodajte ribu i limunove kriške u lonac, te prelijte sve vodom. Jednostavnu riblju juhu dovedite do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, povremeno miješajući. Skinite jednostavnu riblju juhu s vatre i pustite da se malo ohladi. Procijedite juhu kroz cjedilo u drugi lonac. Bacite povrće i ribu. Poslužite riblju juhu toplo, po želji s dodatkom svježeg peršina. Dobar tek!


