Priprema lignji /

Kako se pravilno i brzo čiste lignje?

Lignje su popularan morski specijalitet koji se priprema na razne načine. Kako se čiste lignje?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Prilikom čišćenja lignji jednom rukom uhvatite rep lignje, a drugom glavu. Čvrsto razdvojite dva dijela laganim uvijanjem. Glava i iznutrica bi trebali lako izmicati iz tijela.

Glava i unutrašnjost lignje sada su uklonjeni iz tijela lignje. Pipci i tijelo su jestivi, a glavu iza ticala i utrobu bi trebalo odbaciti prilikom čišćenja.

Vrećica s crnilo od lignje nalazi se u unutrašnjosti. Izgleda kao crna žila, a lako se uklanja noktom. Da biste došli do crnila, probušite vrećicu s tintom i istisnite je u žlicu vode, vina ili druge tekućine za kuhanje.

Stavite nož ispod očiju lignji i zarežite ravno prema dolje. Kod čišćenja lignji potrebno je ukloniti i koštani komad nejestive hrskavice koji se nalazi u podnožju ticala koje se spaja s glavom lignje. Nakon što su ticala odrezana od glave, stisnite vezivno tkivo na vrhu i hrskavični dio će lako izaći.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx