Praktični savjeti /

Kako oguliti kuhane kestene?

Kuhani kesteni pravi su jesenski specijalitet, a problem nastaje kod guljenja. Kako oguliti kuhane kestene?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Nakon što ste na pari skuhali kestene, kako biste ih ogulili, zamotajte kestene u čistu kuhinjsku krpu kako bi bili topli. Na taj ćete ih način lakše oguliti. Čim se dovoljno ohlade za rukovanje, uzmite ih u ruke i krenite na guljenje.

Povucite i otkinite ljuske, pazeći da skinete i kožu između ljuske i kestena. Kad ste gotovi, imat ćete hrpu žućkastih kestena i još jednu od tamnih ljuski i kora.

Tanka je linija između kestena koji su prevrući da biste ih uopće uhvatili i koji se toliko ohlade da se čini da se ljuska ponovno skuplja na njih. Zato je ključno zamotati ih u ručnik. Ako se previše ohlade, odnosno ako smatrate da ih je teže oguliti, možete ih vratiti u pećnicu ili paru na nekoliko minuta da se ponovno zagriju, kako biste si olakšali posao.

Također ih možete staviti u mikrovalnu pećnicu minutu ili dvije za sličan učinak, ali znajte da kesteni iz mikrovalne obično izgube dio svoje nježne teksture i neugodno se stvrdnu, pa će ih biti malo teže oguliti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx