Kako čuvati avokado /

Pravilan i najbolji način čuvanja avokada

Avokado je jedna od najzdravijih namirnica pa je valja pravilno čuvati. Kako čuvati avokado?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Polovicu avokada možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi s narezanim lukom i staviti u hladnjak. Isparenja iz luka usporavaju proces tamnjenja.

Vaš avokado će ostati zelen najmanje dva dana, ali može upiti aromu luka. To bi vam moglo biti korisno, ovisno o tome što planirate napraviti s njim.

Ako želite iz narezanog avokada dobiti više od samo nekoliko dodatnih dana za čuvanje, vrijeme je da razmišljate izvan okvira. Jedna od opcija je da ga konzervirate kiseljenjem. Ukiseljene kriške avokada odličan su samostalni zalogaj, ali izvrsne su i na sendvičima. Možete ih i zamrznuti.

Avokado također možete čuvati na kuhinjskom pultu gdje može pravilno dozrijevati na sobnoj temperaturi.

Nemojte spremati avokado u papirnatu vrećicu, koja bi zarobila prirodni plin etilen iz avokada i ubrzala proces kvarenja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx