
Kad se kuha uskršnja šunka?

Danas djelamo recept za najukusniju uskršnju šunku. Uskrsna šunka najčešće se kuha dan prije Uskrsa odnosno na Veliku subotu. Kroz ovaj recept možete pripremiti uskršnju šunku i odmah saznati kad se kuha. Evo recept.
Sastojci za kuhanje uskrsne šunke:
šunka bez kosti
2 šalice smeđeg šećera
3 žlice pripremljene žute gorušice ili po potrebi
1 konzerva kolutića ananasa u soku, ocijeđena i sok sačuvan
1 šalica meda
Kako i kad se kuha uskršnja šunka?
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Zarežite šunku tako da napravite dijagonalne rezove duboke 2 centimetra, stvarajući dijamantni uzorak i prebacite šunku u posudu za pečenje.
Pomiješajte smeđi šećer s dovoljno žute gorušice da dobijete glatki umak koji se može razliti. Šunku prelijte odvojenim sokom od ananasa, a zatim i medom.
Prelijte smjesu smeđeg šećera preko meda i ukrasno posložite kolutiće ananasa na šunku. Kolutiće ananasa pričvrstite čačkalicama.
Pecite uskršnju šunku dan prije uskrsa u prethodno zagrijanoj pećnici dok se dijamantni uzorak na šunki ne otvori, 1 do 1 i pol sat. Svakih 15 minuta prelijte šunku tekućinom iz posude.
Uz ovaj recept saznali ste kako i kad se priprema uskršnja šunka koja je neizbježni dio Uskrsa svake godine.













