
Juha od kestena i bundeve - recept za ukusno i aromatično predjelo

Juha od kestena i bundeve savršena je za predjelo. Ovo ukusni i hranjivo jelo nije zahtjevno za pripremu. Najprije skuhajte kestene i ogulite. Nakon toga krenite dalje s priprmom juhe. Ova kremasta i aromatična juha najbolja je kada se posluži topla.
Sastojci za juhu od kestena i bundeve:
25 dkg kestena
50 dkg bundeve
luk
2 češnja češnjaka
1 litre temeljca od povrća
1,25 dcl vrhnja za kuhanje
ulje
sol
papar
Priprema juhe od kestena i bundeve:
Skuhajte i ogulite kestene. Zasebno na ulju pržite luk i češnjak. Dodajte bundevu i kestene. Dinstajte nekoliko minuta i podlijte s temeljcem od povrća.
Kuhajte oko 20 minuta. I na kraju kada kesteni i bundeva omekšaju prelijte sve u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ponovno vratite juhu na vatru i dodajte vrhnje za kuhanje. Začinite prema želji. Juha od kestena i bundeve je gotova i odmah spremna za posluživanje.













