Krem juhe /

Juha od kestena i bundeve - recept za ukusno i aromatično predjelo

Kombinacija kestena i bundeve savršen je spoj u kremastoji i aromatičnoj juhi. Kako se radi juha od kestena i bundeve otkriva recept.

VOYO logo
VOYO logo

Juha od kestena i bundeve savršena je za predjelo. Ovo ukusni i hranjivo jelo nije zahtjevno za pripremu. Najprije skuhajte kestene i ogulite. Nakon toga krenite dalje s priprmom juhe. Ova kremasta i aromatična juha najbolja je kada se posluži topla.

Sastojci za juhu od kestena i bundeve:

25 dkg kestena

50 dkg bundeve

luk

2 češnja češnjaka

1 litre temeljca od povrća

1,25 dcl vrhnja za kuhanje

ulje

sol

papar

Priprema juhe od kestena i bundeve:

Skuhajte i ogulite kestene. Zasebno na ulju pržite luk i češnjak. Dodajte bundevu i kestene. Dinstajte nekoliko minuta i podlijte s temeljcem od povrća.

Kuhajte oko 20 minuta. I na kraju kada kesteni i bundeva omekšaju prelijte sve u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ponovno vratite juhu na vatru i dodajte vrhnje za kuhanje. Začinite prema želji. Juha od kestena i bundeve je gotova i odmah spremna za posluživanje.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali