OTKRIVENA TAJNA /

Evo kako pravilno ispeći pite i peciva: Ova temperatura je ključna

Svaka zemlja nastoji recepte raznih pita prilagoditi njihovim običajima i hrani, ali važno je prilagoditi temperaturu i vrijeme pečenja

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Postoje različite vrste pita, od slanih do slatkih, koje ljudi rade na različite načine, neki od kupovnih, a neki od domaćih kora.

Tajne o pravljenju pita prenosile su se još iz vremena drevnog Egipta i antičke Grčke do Rima.

Na kojoj temperaturi se peku?

Na internetu se mogu pronaći različiti recepti za pite, koji odgovaraju različitim željama, no problem se javlja kada ne piše na kojoj se temperaturi trebaju peći. Tako i vrijeme pečenja ovisi o vrsti kora ili tijesta.

Ipak, sve pite i peciva peku se u zagrijanoj pećnici, a ako vidite da bi vam mogla zagorjeti, pokrijte je vlažnim papirom za pečenje ili aluminijskom folijom, kako bi se unutrašnjost ispekla.

Prilikom pečenja peciva, izaberite višu temperaturu, oko 200-250 °C. No, ono ovisi i o vrsti peciva. Pite koje u sebi sadrže kvasac, peku se na 240°C i to oko 45 minuta, dok one s gotovim korama, na 220 °C i 30 minuta. Pite u lisnatom, peku se na 220°C oko 30-45 minuta, piše Espreso.

POGLEDAJTE VIDEO: Tamburom i pjesmom za Ariju (3): Slavonci se ujedinili za djevojčicu koja boluje od spinalne mišićne atrofije

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx