fino i zdravo /

Doručak za šampione: puding od chia sjemenki s domaćom granolom i svježim voćem

Chia sjemenke nemaju izraženi okus pa se mogu koristiti u stotinu varijanti. U kolačima, kruhu i pudingu, a mogu se i suhe zobati. Ne moramo spominjati da su jaaako zdrave, no otkrit ćemo vam da su iz porodice metvica!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Danas pripremamo doručak za šampione i za ptičice, stoga podijelite suncokret, lan, zob i suho voće (ako nije sumporeno) s pernatim prijateljima koji vam cvrkutom uljepšavaju ova proljetna jutra!

Radimo domaću granolu i puding od chia sjemenki sa sezonskim voćem. 

Sastojci za puding

2-3 decilitra mlijeka po izboru (bademovo, kokosovo, kravlje)

 2 žlice chia sjemenki

1 žlica kokosovog brašna

žlica - dvije meda

Pomiješajte mlijeko, med, kokosovo brašno i dodajte chia sjemenke. Ostavite u hladnjaku preko noći ili barem sat vremena.

Sastojci za domaću granolu

2 šalice (2 dcl) zobenih pahuljica (ili nekih drugih)

šalica sjemenki (suncokret, lan)

šalica grubo nasjeckanih oraha, badema, lješnjaka

med - količina po želji

2-3 žlice ulja ili kockicu  otopljenog maslaca

šalica suhog voća

jedan bjelanjak 

cimet

žličicu kakaa

malo soli

Prije, no što počnete upalite pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva. U zdjeli pomiješajte pahuljice, orašaste plodove, sol, cimet i kakao. 

U manjoj zdjelici ili šalici koja vam je bila dozer za pahuljice pomiješajte med i ulje te ih dodajte u zdjelu s pahuljicama. 

Vilicom ili pjenjačom umutite bjelanjak pa i njega stavite u smjesu i rukama izmiješajte.

Sada obložite pleh papirom za pečenje (mokrim rukama prođite po plehu pa tek onda stavite papir, kako se ne bi dizao) i smjesu izlijte na njega te ju ravnomjerno rasporedite po cijelom plehu da bude tanka.

Pecite je 30-ak minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite je iz pećnice i pustite je da se ohladi. Situacija je slična kako i kada pečete keksiće. Granola će biti mekana kad ju izvadite, no stvrdnut će se prilikom hlađenja. 

Kada se skroz ohladila razlomite je na manje komadiće i dodajte joj suho voće te je spremite u staklenku ili neku posudu s poklopcem. 

Naravno, dio odmah stavite u naš doručak za šampione!

Pročitajte još: 

Lički dragulj: kad krumpir vodi glavnu riječ, nastaju police oko kojih ne trebate ni štemati ni bušiti

Izdvojite malo vremena i uživajte u grahu s ječmom, finom zimskom jelu naših baka

Pripreme za ljeto: jedite ovo svako jutro i gledajte kako se kilogrami tope!

Kraljica krša na vašem tanjuru: kajgana sa šparogama odličan proljetni ručak

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx