
Britanski MasterChef oduševljen Bračem

Ekipa gastronomskog serijala Croatia's finest ovih dana snima na Braču, a karizmatični Dhruv Baker isprobao je dalmatinske delicije chefa Ivice Katića iz restorana Otok u supetarskom hotelu Osam.
''U kolikoj ću mjeri biti ambasador Brača u Velikoj Britaniji dovoljno govori činjenica da se već ovoga ljeta vraćam na ovaj prekrasni otok zajedno s mojom obitelji'', Ovim je riječima Dhruv Baker, jedan od najpoznatijih britanskih chefova i pobjednik showa
Dhruv će do srpnja, kada kreće emitiranje gastronomskog serijala od 20 polusatnih nastavaka pod nazivom
Nakon Istre i Zagreba Dhruv je posjetio Supetar na Braču na kojem su ga preporuke odvele k Ivici Katiću, chefu restorana Otok u hotelu Osam, koji mu je pokazao kako pripremiti hobotnicu s divljim šparogama, sabljarku s ružmarinom i majčinom dušicom, posluženu s krumpirom začinjenim čubrom, ljubičastim lukom, mahunama i mladom koprivom, te za desert rožatu.
''Fascinirala me je ozbiljnost i temeljitost ekipe
''Ivica je pripremio sjajne dalmatinske delicije, a moram priznati da je sabljarka bila najbolja koju sam ikada kušao. Možda niste ni svjesni koliko ste sretni što možete jesti svježu, netom ulovljenu ribu i pritom gledati najljepši zalazak sunca s terase hotela Osam'', dodao je Dhruv.
U svakoj od epizoda Dhruv će kuhati na otvorenom, kako hrvatska autohtona jela, tako i vlastite kreacije spravljene od hrvatskih namirnica. Suvoditeljice su Rajana Radosavljev i Adrijana Dejanović, režiju potpisuje Deni Husta, tehničku produkciju Edvard Hudi, a autor i producent je Alen Nemet. Svjetsku distribuciju potpisuje OPTIMUM TELEVISION iz Londona, a produkciju MAK Production.
Dhruvova iskustva gledatelji će moći pratiti od lipnja, širom Azije putem National Geographic kanala, a u Hrvatskoj na Drugom programu Hrvatske televizije.





















