
'Ne želite mi biti blizu ako nisam pojela malo čokolade'

U
Kako ste se spremali za voditeljsku ulogu u
arti-201103080516006 Je li Vas neki kandidat već oduševio nekim specijalitetom? Općenito sam primijetila da većina njih kuha s nevjerojatnom ljubavlju i strašću, što je iznimno važno jer se osjeti u jelu. Jelo bez duše je kao... čovjek bez duše. Ali, ne bi bilo u redu da nekoga ističem, sve ih jednako volim i potičem da budu što bolji. Ja sam im na setu kao druga mama.
Možete nam otkriti neku zanimljivu zgodu ili nezgodu sa snimanja? Na audiciji sam degustirala većinu jela koja su spravljali kandidati. Svi su se jako trudili da im jela budu ne samo ukusna nego i lijepo servirana i dekorirana. I tako sam probala i jedan fenomenalan brudet od srdela, nakon čega sam morala snimiti uvodnu najavu za emisiju. Dan prije kladila sam se s dečkima iz žirija da ću uvodnu najavu snimiti iz prve, bez greške, i dobila sam okladu. A taj smo dan išli u dvostruko ili ništa. I krenem pričati i sve mi ide glatko i u jednom trenu zapnem jer shvatim da mi je kost iz srdele zapela za zub i da ne mogu tečno govoriti. I tako sam izgubila okladu. Zbog jednog famoznog brudeta...
Usporedite snimanje
arti-201102150526006Jednom prilikom ste izjavili kako Vam je
Biste li ikad odmjerili snage s drugim kandidatima u kuhanju pred kamerama?
Tijekom audicije baš sam razmišljala s kojim bih se jelom pojavila na audiciji. Pa sam pitala žiri bi li me pustili da dođem s guacamoli umakom, koji sam već davno doktorirala nakon što sam se zaljubila u njega jednom davno u Miamiju, i tortilla čipsom. 'Domaćim tortilla čipsom?', pitao me Tom na to, a ja sam zazujala: 'Domaćim? Ne, kupovnim. Zar se može napraviti domaći?' Pa su rekli da bi me odmah srušili jer je takav
Jeste li veliki gurman? Ogroman! Nisam gastrosnob, ali sam jako razmažena u gastronomskom smislu. Opsjednuta sam kombiniranjem namirnica. Ne mogu, recimo, pojesti glavno jelo bez salate jer mi fali u ustima okus sirovog povrća. Ne volim ako mi se servira riba koja je na kraju prelivena maslinovim uljem koje mi se razlije u ustima pri prvom zalogaju. Ne podnosim, naprimjer, meso koje mi se ne topi u ustima.
Kad ste naučili kuhati i kuhate li češće otkako ste postali majka? Od bake. Počela sam pred kraj osnovne škole. Već godinama kuham četiri, pet, šest ručkova tjedno, ponekad i večeru, a kako moja kći još nije sklona gurmanskim izletima, njoj najčešće pripremam posebna, jednostavnija jela.
Držite li četiri kuta kuhinje ili dopuštate i svom suprugu da uzme kuhaču? Itekako! Obožavam kad mi kuha netko drugi, još kad kuha bolje od mene... A moj muž oduševljava u kuhinji. Sav se unese i uvijek mu ispadne odlično, često bolje nego meni. Možda je to stoga što puno rjeđe kuha od mene, a ja kao na traci, haha...
Najegzotičnije jelo koje ste probali? Jedna životinja koja je tako prekrasnog okusa da nema šanse da vam otkrijem.
Po Vašem mišljenju, tko su bolji kuhari – žene ili muškarci? To je stvarno individualno. Bolji je kuhar onaj tko uloži više ljubavi u to. Amen.
Pazite li da se zdravo hranite? Jako. Vjerujem da jesam ono što jedem.
Nedavno ste izjavili da biste na pusti otok ponijeli tavu, znači li to da preferirate pržena i pirjana jela? Ne, nego naprosto najčešće kuham u velikoj, superteškoj tavi.
A kojeg jela se nikako ne biste mogli odreći? Domaćeg ajvara, ribe, povrća, voća, čokolade, kestena, bifteka, avokada, manga, tortilla čipsa, finih kozjih sireva, pečenih maslina, badema, brazilskih oraha, guščjih jetara, pačje paštete, škampa, školjki... Zaustavite me kad vam dosadim!
Jeste li slabi na slatko?
'Slaba' je preslaba riječ za opisivanje te moje slabosti. Ne želite mi biti blizu popodne ako nisam cijeli dan pojela bar malo čokolade. A tek navečer... To bude
Vjerujete li da ljubav ide kroz želudac? Da. O da!
arti-201102150526006 arti-201002050339006




![[KVIZ] Koliko znaš o markama auta?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296689/H-1f7f2d23-9fa0-43e6-8b46-f34ec6749fe5-550.webp?1749020226)








