
Zagreb po 15. put ugostio sajam 'Hrvatsko selo' i predstavio prekrasne tradicije Lijepe naše

Hrvatsko selo nudi sve. Od suhomesnatih proizvoda, preko vrhunskih vina i rakija pa do neobičnih suvenira.
"Mi uzgajamo tikve i od njih radimo ukrasno-uporabne predmete. To je sve sto posto ručni rad", kaže Miroslav Mačković iz Siska.
Pa i hrvatske lampe od 300-tinjak kuna čija izrada traje deset dana.
Uz pratnju tamburica, razgledaju se proizvodi 220 proizvođača iz svih dijelova Hrvatske. Najbolje suhomesnate delicije stigle su iz Slavonije. Kobasicama, kulenu i šunki teško je odoljeti.
"Pa morate to jesti, to je sve domaće, to je zdravo. Čvarci, slanina i mast, pa nema zdravijeg od toga", rekao je Zdenko Perakić iz Bošnjaka.
S juga stiže nešto potpuno drugačije, blitva zapečena između dva beskvasna tijesta.
Naizgled jednostavan Poljički soparnik ima dugu povijest.
"To je posno jelo, jelo koje je pripremano stotinama tisuća godina na prostoru Poljičke Republike. To je jedino mjesto gdje se proizvodi u svijetu, nigdje se ništa slično ne proizvodi tako", kaže Petar iz Omiša.
Što nudi hrvatsko selo provjerili su zagrebački gradonačelnik i
ministar poljoprivrede.
U kvalitetu svojih proizvoda sigurna je i Ruža iz Petrinje.
"Vunu koju ja operem, iščešljam, izvlačim i opredem i naštrikam najveće je kvalitete, u to ulažem dosta truda", rekla je.
S kupnjom proizvoda hrvatskog sela nemoguće je pogriješiti.





















