FINO KRAJ OZLJA /

Štrudle od janjetine i konoplje? Itekako, ako ste gladni, još danas ih možete probati na Štrudlafestu

Štrudle od janjetine i konoplje? Itekako, ako ste gladni, još danas ih možete probati na Štrudlafestu
Foto: RTL Danas
2 /23
VOYO logo

Slatka se jede kao desert, a slana kao potpuni obrok. Radi se od jabuka, smokava, šljiva, breskvi i malina, ali ima i kombinacija malina-čokolada, kao i od gljiva, špeka i đumbira, pa čak i od konoplje te janjetine! Tu je bila i Marica Vrbančić, ambasadorica Štrudlafesta, koja je za RTL otkrila da se tijesto priprema samo od brašna, ulja, malo soli i tople vode. "Tijesto treba odmoriti, štrudla se premaže uljem i peče 20 minuta na 200 stupnjeva," dala je recept. Kazala je da je primila poziv nizozemskog ugostitelja da dođe raditi jer su se oduševili štrudlama. Na festivalu se komad prodavao od 1,5 do 3,5 eura, ovisno o veličini i nadjevu. Pogledajte kako je to izgledalo u subotu na Štrudlafestu u selu Jaškovo kraj Ozlja, a ako su vam narasle zazubice, požurite - jer festival traje još i danas!

VOYO logo
Pogledaj još galerija