
Tradicionalna i moderna inačica: Donismo vam recept za bakalar bez kojeg Badnjak nije isti

Bakalar prehrambena delikatesa broj jedan, koju Hrvati za vrijeme božićnih blagdana najviše kupuju. Mi vam zato donosimo jedan tradicionalni recept, ali i njegovu egzotičnu inačicu
Znači priprema se kupka prvenstveno da omekša, dva dana stoji u vodi, nakon toga ga treba izvadit, ocijedit i istući", objašnjavam nam Jadran Tutavac, chef jednog poznatog dubrovačkog restorana.
Tradicionalni bakalar, objašnjava, ne može bez petrusina, češnjaka i maslinovog ulja. Još jedan važan sastojak je krumpir, bez kojeg bakalar ne može. Potrebno je i očistiti bakalar da nema niti jedna kost.
"Ubacili smo sve sastojke i sad je potrebno dobro izgnječiti i to je završen naš dubrovački bakalar", pokazuje nam Tutavac. Na pitanje kako se radi moderna inačica ovog jela, Tutavac objašnjava:
"Imamo zapečeni krumpir s jajima , kuhani bakalar, stabljike celera, češnjaka i petrusina, napravit ćemo malu salatu od toga koju ćemo složiti na zapečeni krumpir. Par listića salate na vrh i to bi bilo to", zaključuje Tutavac.





















