DOMAĆE JE DOMAĆE /

Možemo li biti sigurni da jedemo zdravo i svježe? Zahvaljujući ovim hrvatskim OPG-ovcima čak Mađari dolaze na naše tržnice

Pokušavamo očuvati i tradiciju trgovanja na tržnicama, ali i tradiciju konzumiranja zdrave i svježe hrane – lokalno proizvedene, poručuju iz Tržnice

VOYO logo
VOYO logo

Od poljoprivrede se, kažu proizvođači, može živjeti ako je volite i možete raditi i po 15 sati dnevno, ali i tada bude svega.

„Bilo je i padova i uzdizanja i to tako ide u životu – moraš se s tim pomiriti da te nešto može dočekati i u krivo.“ kaže za RTL Jagoda Šaravanja iz Valpovačke Satnice, no unatoč svemu u svom životu, a na pragu je devetog desetljeća – ništa ne bi mijenjala, prenosi Danas.hr. Kupci je znaju, a rado kupuju proizvode poznatih.

'Definitivno vidim budućnost'

„Najbitnije je da su domaći, da, budemo sigurni makar u nešto,“ kaže Marija iz Osijeka.

I mladi su spremni uhvatiti se napornog, ali plemenitog posla. „Definitivno vidim budućnost u ovome jer nekako sam se pronašao u ovome poslu i ne bih ga mijenjao.“ kaže Jurica Štefanko iz Antunovca. Svoju budućnost vidi u proizvodnji i prodaji proizvoda od crnih svinja.

U osječkoj Tržnici ponosni su na svojih 89 OPG-ovaca kojima su danas dodijelili i certifikat „proizvoda hrvatskog seljaka“ - jamac domaće proizvodnje.

„Tako, evo pokušavamo očuvati i tradiciju trgovanja na tržnicama, ali i tradiciju konzumiranja zdrave i svježe hrane – lokalno proizvedene.“ kaže Ivana Davidović, direktorica Tržnica d.o.o. Osijek.

A koliko to znači pokazuje da su na tržnici bili i kupci iz Mađarske.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali