
Kiselite krastavce a ne facu

Ukiselite krastavce u trenu
KLASIČNI UKISELJENI KRASTAVCI 8 malih krastavaca 1½ šalice bijeloga vinskog octa 3 češnja češnjaka, očišćena i zdrobljena 1 žlica soli 1½ žlica šećera 15 zrna crnog papra 5 grančica kopra (izostavite ih ako radite neku od varijacija dolje)
Krastavce narežite po dužini, svaki na četiri komada, i stavite u manju staklenku. U srednje velikom loncu na srednje jakoj vatri zakipite vinski ocat, češnjak, sol, šećer i zrna crnog papra. Prelijte taj kipući rasol preko narezanih krastavaca u staklenki i dodajte grančice kopra. Ostavite da se krastavci ohlade na sobnu temperaturu. Zatim zatvorite staklenku i ostavite u hladnjaku preko noći kako bi se okusi proželi. U hladnjaku će trajati otprilike 2 tjedna.
KOREJSKI KISELI KRASTAVCI
2-4 žličice zdrobljenoga crvenog papra
2 dodatna češnja češnjaka, zdrobljena
2 ljutike, tanko narezane
2 žličice šećera
1 žličica prženih sjemenki sezama (za posipanje prije posluživanja)
MEKSIČKI KISELI KRASTAVCI
2 žličice sjemenki kima
2-3 jalapeno papričice, tanko narezane
1 crveni luk, tanko narezan
1 žličica soli
















