Danas /

Filet Mignon s umakom od senfa

Još se niste odrekli mesa? Znamo, zato smo pripremili nešto brzo, a ukusno, najbolje od mesa i s preljevom od senfa. Kao prilog preporučamo šparoge, kuhane brokule ili punjenu rajčicu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Filet mignon smatra se najboljim dio govedine - meke je teksture, topi se u ustima, a dobro pripremljen doslovno možete rezati i vilicom.

Vrijeme pripreme: 10 minVrijeme kuhanja: 10 minKalorije: 222Masnoća: 12 gmUgljikohidrati: 10 gmProteini: 17 gmKolesterol: 43 mgNatrij: 210 mg

Sastojci:

30 dkg file mignona½ žlice maslinova ulja1 ili 1/2 žlicu konjaka1/ 4 šalice goveđeg mesnog soka¼ šalice vode2 žlice senfa1 žlica maslaca

Instrukcije za kuhanje

1. Zasolite i popaprite meso. Ugrijte ulje, da ne bude prevruće, pržite meso 2 do 3 minute sa svake strane. Zatim ih položite na dasku za rezanje i 5 minuta prekrijte folijom.2. U zdjelu u kojoj ste pekli meso, dodajte konjak, juhu od mesa i vodu i kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne smanji na ¼ šalice. Odmaknite sa štednjaka, dodajte senf, maslac, ostatak soka koji se iscijedio iz mesa i ako smatrate potrebnim još malo soli i papra. Prelijte po mesu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx